Jag vet ju att bananer är bland det mest besprutade och inte heller de mest miljövänliga ätbara som finns på denna jord. Men egentligen hur illa är det? Bananen på bilden ovan hittade jag i dag i en väska (som jag trodde att jag hade tömt) som jag inte använt på lite knappt två månader. Vi köper sällan banan hemma men de gånger vi gör det är de ekologiska. Den här bananen hade jag tagit i fruktkorgen på jobbet och sparat den till mellanmål på väg hem. Dock blev det ingen mellanmål, uppenbarligen... Bananen har inte ruttnat och möglat utan mumifierats. Hur mycket konserveringsmedel innehåller en banan egentligen? Både jag och Angelica har börjat tänka mer och mer ekologiskt när vi handlar mat och bland annat städprodukter. Min hudvårdserie som jag använder nu är / påstås vara giftfri. Googlade lite kring ämnet på eftermiddagen/kvällen och fastnade bland annat för bloggen Kemikaliepappan som helt klart har massor av bra inlägg om hur vi kan giftminimera för våra barn. Vad gör ni för att undvika farliga ämnen för era barn? Hur tänker ni kring ekologisk mat m.m.? / Stefan