Den här veckan har jag och Angelica testat Linas Matkasse, Barnkassen för att få in lite variation och ny inspiration i vårt matlagande. Jag fastnar lätt i samma rätter och så exempelvis blir det alltid att på måndag är det köttfärssås med spagetti vecka ut och vecka in. Nackdelen blir också att vi slänger rätt mycket kylvaror för man köper exempelvis fem deciliter grädde när det behövs tre (eftersom den mindre förpackningen är 2,5dl). Med Linas Matkasse fick vi fem nya maträtter som vi aldrig provat förut och allt är beräknat att gå åt av det som finns med i matkassen. Precis som andra matkassar behöver du ha vissa basprodukter hemma som mjölk, mjöl och exempelvis vitlök. Men till skillnad från de andra kassarna vi har testat, gillade vi samtliga recept. Vi tog barnkassen för att vi ville ha mat som gick snabbt att laga men även att få Alice att äta mer vanlig mat än burkmat, vi har varit lite dåliga på att introducera ”riktig mat”. Äppelugnspannkaka med kassler, morötter, lingonsylt och keso Min favorit den här veckan var pannbiffarna med lingonpiffig sås och Angelicas favorit var lövbiffsrisonin. Lövbiffsrisonin gick snabbast, hacka upp lök, kvarta svamp och strimlalövbiffen som sedan stektes i pannan. När köttet var stekt plockades det ur pannan, lök och champinjoner stektes i den använda pannan och såsen tillreddes enkelt i samma panna. För er som beställer en matkasse genom att klicka HÄR, bjuder Linas Matkasse nu på en fruktkorg till ett värde av 109kr. / Stefan Detta inlägg är ett samarbete med Linas Matkasse.