2,3kg ekologisk julskinka är nu griljerad och redo att läggas på mammas julbröd. Det kan för övrigt vara det godaste julbrödet jag någonsin har ätit. Eller det är det godaste julbrödet jag någonsin ätit. Igårkväll, efter att jag nattat Alice, satte jag igång. Det går relativt snabbt när man bara ska griljera. Något år (när jag blivit vuxen) ska jag koka min egen skinka, eller ja, alltså inte MIN skinka, men jag ska koka en okokt skinka och sen griljera. Inte köpa en färdigkokt som man "bara" griljerar. Ni förstår ju. Ibland är det väldigt bra att läsa recepten. Ägg skulle blandas med socker och senap och smetas på skinkan. Därefter skulle ströbrödet hällas över. Men så gör inte Stefan, han blandar allt i en skål och penslar på. När han sedan letar efter hur länge skinkan skall vara inne i ugnen ser han hur man egentligen skulle göra. Tror inte att detta kommer ha någon påverkar på smaken, men det lär framkomma vid frukosten lite senare idag. / Stefan