Onsdag och det betyder ett nytt inlägg i serien Veckans vegetariska och den här gången kommer det en riktig favorit hos barnen och helt otippat så gillar Alice tydligen lime. Alltså, gillar det jättemycket. En rätt som går att förbereda en del och sen slänga ihop på fem minuter så den passar perfekt när man kommer hem från förskolan. Du behöver: 300 g Vegetarisk Färs 1 msk Olivolja 1 tsk Paprikakrydda 1 tsk Spiskummin 1 tsk Oregano - torkad 8st Tortilla Wrap 1 burk Tacosås 150 g Riven Ost Olivolja 1st Gurka 125 g Körsbärstomater 1 burk Majskorn 0.5 st krukor Persilja - färsk 1 st Lime Salt Svartpeppar Börja med att förbereda salladen genom att skölja och tärna gurkan smått. Skölj och dela cocktailtomaterna i 4 delar. Häll av vätskan från majsen. Blanda samman allting i en skål och tillsätt finhackad persilja, skal- och saft från 1 lime samt olja. Smaka av med salt och peppar. Sen steker du färsen i lite olja i en varm panna så att den blir varm. Krydda med paprikapulver, spiskummin, oregano, salt och peppar och fräs ytterligare 1 min på låg värme. Så här långt kan du förbereda kvällen innan. Salladen blir bara godare om den får stå och dra lite. Lägg ut 4 av tortillabröden på en skärbräda och bred ett jämt lager av tacosås på varje bröd. Fördela färsen ovanpå och strö över riven ost. Lägg de andra 4 bröden över och tryck ihop. Stek sedan tortillas i en stekpanna med lite olivolja i. Det tar ungefär två minuter på varje sida för att de ska bli färdiga och krispigt gyllenbruna och osten ska ha smält till perfektion. Innan servering delar du varje tortilla i fyra bitar, eller mindre till barnen. Ska du göra många och servera samtidigt kan det vara en bra idé att ha ugnen igång på 100grader och förvara dem där i undertiden du steker flera. Vi gjorde så att vi stekte en tortilla till barnen som de sen delade på och medan den svalnade stekte jag och Angelica varsin i två stekpannor. Du hittar originalreceptet här på Mathem. / Stefan