På torsdag är det Vegetariska dagen och ni som följt bloggen vet att jag hade rätt många månader som jag inte åt kött. Jag har bestämt att jag inte vill ha några förbud 2018, men jag äter kött betydligt mer sällan. 1. Quornfärs istället för köttfärs Jag gör köttfärssås, lasagne och tacos med quornfärs istället för köttfärs. Barnen märker ingen som helst skillnad vilket är helt perfekt. Ett tips är att krydda lite extra plus ha i en skvätt honung för sötmans skull. 2. Linser Vill du smyga in mer grönsaker och sånt i maten, ta bort hälften av din vanliga köttfärs och lägg till linser eller bönor. Gott, mättande och spännande med nya smaker. Det går även bra att riva ner lite morötter i din köttfärssås för att få i sig mer frukt och grönt. 3. Halloumi istället för korv Jag brukar steka halloumi istället för korv när jag gör korvstroganoff med ris. Det blir riktigt gott och är helt utan kött! Mums! Här hittar du ett recept på halloumistroganoff som jag och barnen gillar. Och här hittar du recept på grymma hallumiburgare. 4. Testa tofu Istället för kyckling eller kött kan du testa att använda tofu. En av mina absoluta favoriträtter just nu är en dubbelfriterad silkestofu på restaurangen Surfers i Stockholm. Den kanske jag borde ge mig på att testa att göra hemma. Du kan testa att göra "fiskpinnar" av tofu. Jag ska testa det här receptet hemma och se vad barnen säger. 5. Prova flera gånger Gillar inte barnen den nya maten första gången? Eller andra? Eller tredje? Testa igen! Och igen och igen. Jag själv har verkligen aldrig gillat kaffe, rödvin, oliver, parmesan eller sushi. Men nu älskar jag allt det där! Jag har läst att man kan behöva prova en ny smak 10-15 gånger innan man gillar den. Har du fler tips? Kommentera gärna! <3