VI har börjat vår strävan efter att dra ner på köttkonsumtionen har vi nu börjat testa oss fram genom en del vegetariska recept. Ett som vi hittade som var en riktigt hit både hos mig och Angelica men även hos barnen var denna halloumistroganoff med ris och sallad. Ni hittar originalreceptet här men ni kan också läsa det nedan. 4 PORTIONER 400 g halloumi 1 msk olja 1 st gul lök, hackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 msk tomatpuré 1 msk fransk senap 400 g krossade tomater med örter 1 dl vatten 1 dl grädde salt och peppar 3 dl ris 70 g salladsmix Gör såhär: Koka ris enligt instruktionerna på paketet. Strimla och stek halloumin i olja. Hacka löken och stek den tillsammans med halloumin, pressad vitlök och tomatpure, men se till att halloumin inte börjar smälta. Blanda ner senap, krossade tomater, grädde och vatten och låt det sjuda i ca fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris och sallad. / Stefan