Jag la upp en lista på bloggen om "15 enkla sätt att äta mer grönt" och fick ett mail med frågan varför jag (och resten av familjen) ska äta mindre kött. Det är av flera olika anledningar, men främst tänker jag på djuren och på miljön. Jag känner att vi bara fortsatt äta korv, köttbullar och köttfärsås av gammal vana. Det finns ju så mycket annat att äta och som dessutom är bra för miljön. Och djuren! Någon skrev att jag borde ta bort mejeriprodukter också för det är inte heller bra för djuren, men jag tänker att detta måste få ske i små steg. Gör vi en för stor omställning här i familjen tror jag det blir svårt att hålla i längden. Jag har med åren blivit bättre på att inte göra drastiska förändringar, för det går inte i längden. Då återgår jag bara till gamla vanliga igen. Små steg och förändringar är bäst för mig. För mig måste det alltså inte vara allt eller inget. Igår åt vi köttfärsås med pasta, fast istället för nötfärs körde vi med quornfärs. Philip älskade det, men Alice petade mest i maten. Visst känner man smakskillnad, men det är bara en vanesak tror jag. Vi ska testa lite nya rätter nu i veckan, det blir bland annat halloumistroganoff och bibimbap. Återkommer om det blev lyckat! Min favorit just nu är halloumiburgare med lök, tomat, sallad och avokado. Och ja just det, jag har förstått att avokado inte heller är helt okej att äta. Jag ska sätta mig in i varför det är så. Som sagt, små steg till förändring, både för miljön och för djuren. Och för att jag inte längre känner något sug efter kött, men det kommer nog från tankarna om hur djuren faktiskt har det. /Angelica