Jag håller på och letar efter barnmat som jag kan testa att göra till Alice och jag hittade det här receptet på Icas hemsida. En pasta med gräddig köttfärsås och broccolipuré. Meeeen, jag har en fråga till er! Har jag bara drömt att man inte ska ge barnet mejeriprodukter? Alltså som grädde och vanlig mjölk? Eller kan man göra det i liten mängd? Jag får helt enkelt fråga bvc-sköterskan nästa gång jag är där. 4 portioner 1 liten morot 100 g pasta 2 dl broccolibuketter 1 msk osaltat margarin eller olja 100 g köttfärs 1 msk tomatpuré 1 krm oregano 1 krm vitlökspulver 3 msk grädde ca 1 1/2 dl mellanmjölk Gör såhär: Receptet är avsett för barn mellan 6-8 månader. Skala moroten och skär den i små bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och koka dem mjuka under lock. Häll av vattnet. Koka pastan ordentligt mjuk enligt anvisningen på förpackningen, dock utan salt. Koka broccolin i en kastrull med vatten. Häll av när den är mjuk. Smält margarinet på medelvärme i en kastrull och lägg i färsen. Rör runt så att den blir finfördelad. Tillsätt moroten, tomatpuré, oregano, vitlökspulver, 2 msk av grädden (för 4 port) och hälften av mjölken i köttfärsen. Rör färsen och låt den puttra ihop tills den är genomkokt. Mixa köttfärsröran tillsammans med pastan medan allt fortfarande är varmt. Tillsätt mjölk, lite i taget tills du fått rätt konsistens. Låt små bitar av pastan finnas kvar om ditt barn kan tugga lite, annars mixa helt slätt. Mixa den avrunna broccolin med resten av grädden och smaksätt med en gnutta vitlökspulver. Servera pastarätten med broccolimoset vid sidan av. Fördela resterande mat i tre portionsburkar och frys in. /Angelica