Igår på vår picknick hade en av tjejerna tagit en sjukt god nudelsallad. Stark, frisk, fräsch och så god! Och till och med jag som inte tycker att matlagning är så kul skulle kunna slänga ihop den här. Ett tips är att ha chilin vid sidan om, om barnen inte gillar hetta! Jag ska göra den här nästa vecka, med räkor till. Receptet kommer från Coop. Sätt ugnen på 175°. Värm vinäger, socker och soja i en kastrull tills sockret smält. Låt svalna. Tillsätt olja, limesaft, sesamolja och fisksås. Bryt nudlarna grovt. Dela mandlarna på mitten. Fördela nudlar (ej kryddpåsen!), mandlar och sesamfrön på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 7–10 min. Strimla vitkål och morot tunt, gärna med mandolin. Skiva salladslöken tunt. Vänd runt salladen med det rostade från plåten. Vänd runt med dressingen och toppa ev med chili och koriander vid servering. Du behöver: 175 g snabbnudlar 1 dl sötmandel 2 msk sesamfrön 300 g vitkål 2 morötter 2 salladslökar röd chili och koriander Dressing: 0.5 dl vitvinsvinäger 2 msk socker 2 msk japansk soja 0.5 dl neutral olja 3 msk pressad limesaft 1 tsk sesamolja 1 tsk fisksås