Jag har länge velat testa att göra en acai bowl hemma. Jag har ätit en på Reload i Stockholm och på Two Hands i New York, båda var magiskt goda. Stefan köpte Acai-pulver på en hälsokostaffär i Täby centrum i helgen, så nu kunde jag äntligen testa. Det var ju absolut inget avancerat och som jag förstått det gör man lite som man själv vill. Men såhär gjorde jag min på ett ungefär, jag höftade lite. Egentligen handlar det nog om att slänga ner vad man tycker om i en mixer. Det vore nog bra och nyttigt att få i lite gröna blad också, det ska jag testa nästa gång. Och kanske lite ingefära. Många har i juice eller koksmjölk, eller mandelmjölk. Jag körde på det vi hade hemma och det var laktosfri lättmjölk. Recept acai bowl 2 portioner: 2 msk acai-pulver 1 dl frysta jordgubbar 1 banan 1 dl frysta blåbär 1 dl frysta hallon En skvätt laktosfri lättmjölk Topping: Jordnötssmör Kokosflingor Chiafrön Färska jordgubbar Banan Granola med smak av kokos och kakao Cashewnötter Stefan ville ha sin bowl utan jordnötssmör men jag ÄLSKAR jordnötssmör. Nästa gång vill jag ha färska blåbär på min acai bowl också. Jag tycker att det här är en drömgod helgfrukost/mellis men inget jag skulle orka stå och göra varje dag. /Angelica